Praktische informatie
Als herstelcoach begrijp ik dat het herstellen van een eetstoornis veel vragen met zich meebrengt. Hoe verloopt een traject? Wat zijn de mogelijkheden voor begeleiding? Hoe zit het met de kosten en terugbetalingen?
Om jou zo goed mogelijk te informeren, heb ik de meest gestelde vragen verzameld en beantwoord. Zo krijg je snel en duidelijk inzicht in de praktische kant van jouw herstelproces.
Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem gerust contact op, ik help je graag verder!

Voor wie is een coachingstraject bedoeld?
Mijn coachingstrajecten zijn er voor iedereen met een eetstoornis (vanaf 15 jaar) die de moed heeft om de eerste stappen naar herstel te zetten. Ik weet hoe zwaar en frustrerend het kan zijn om te wachten op hulp, daarom probeer ik snel op jouw vragen in te spelen. Ook als je op een wachtlijst staat voor een psycholoog of diëtist, kan ik je ondersteuning bieden in deze tussenperiode, zodat je niet alleen hoeft te wachten. Hier krijg je een luisterend oor, begeleiding en een eerste aanzet tot herstel. 💛
Hoe lang duurt een sessie?
Wat komt er aan bod tijdens een sessie?
Jij bent de regisseur van jouw traject. We werken samen aan jouw coachingsvragen, jouw doelen en jouw herstelproces. Voor we starten, plannen we een verkennend gesprek waarin we elkaar beter leren kennen en samen kijken hoe we jouw herstel kunnen ondersteunen. Vertrouwen en verbinding staan hierbij voorop. Van daaruit werken we verder op motivatie, zelfinzicht en concrete stappen richting herstel. 🌸
Hoe lang duurt een coachingstraject?
Wat is de kostprijs van een coaching sessie?
Wat is de wachttijd voor de opstart van een coaching sessie?
Op dit moment is er nog geen wachtlijst en kan een coaching sessie snel worden gepland.
Hoe kan ik een sessie boeken?
Welke dagen kan ik inboeken voor een coaching sessie?
Een sessie kan momenteel ingeboekt worden op een donderdagnamiddag (tussen 13u en 17u) en een vrijdag (tussen 13u en 20u30)
Werk je samen met andere professionals?
Herstel doe je niet alleen. Ik geloof in de kracht van een ondersteunend team rond jou. Daarom werk ik graag samen met dokters, psychologen en diëtisten, zodat je vanuit verschillende hoeken de beste begeleiding krijgt. Heb je nog geen team? Geen zorgen, we bouwen dit samen op. Ook je naasten – ouders, partner, vrienden – kunnen een waardevolle rol spelen, en ik help hen graag begrijpen hoe ze jou kunnen ondersteunen.
Is de praktijk vlot bereikbaar?
Voor wie is een coachingstraject bedoeld?
Wanneer iemand die je liefhebt worstelt met een eetstoornis, raakt dat niet alleen hen, maar ook jou. Misschien voel je je machteloos, overweldigd door vragen en emoties, of weet je gewoon niet hoe je het beste kunt helpen. Weet dat je er niet alleen voor staat. Mijn begeleiding is er speciaal voor ouders, broers, zussen, grootouders, partners en andere naasten die willen begrijpen, ondersteunen en zelf sterker in hun schoenen willen staan. Samen zorgen we ervoor dat jij de waardevolle steun kunt zijn die je dierbare nodig heeft, zonder jezelf te verliezen in het proces.
Ik geloof dat jij als naaste een onmisbare schakel bent in het herstelproces. Jij bent degene die de meeste tijd doorbrengt met je dierbare en die van dichtbij ziet wat er gebeurt. Maar dat betekent niet dat je dit alleen hoeft te dragen. Deze begeleiding is speciaal voor jou, om je inzicht en handvatten te geven, maar ook om jouw gevoelens en zorgen een plek te geven. Of je nu alleen komt of samen met je partner, je bent van harte welkom. 💛
Hoe lang duurt een sessie?
Wat komt er aan bod tijdens een sessie?
De inhoud wordt volledig afgestemd op jouw vragen en noden. We kunnen een ruimte creëren voor inzicht en praktische handvaten maar ook voor emoties en zelfzorg. Jij bepaalt wat er aanbod komt en waar je over wilt praten. 🌸
Hoe lang duurt een coachingstraject?
Wat is de kostprijs van een coaching sessie?
Wat is de wachttijd voor individuele naastenbegeleiding?
Momenteel is er nog geen wachtlijst en kan een naastensessie snel worden ingeboekt.
Hoe kan ik een sessie boeken?
Welke dagen kan ik inboeken voor een coaching sessie?
Een sessie kan momenteel ingeboekt worden op een donderdagnamiddag (tussen 13u en 17u) en een vrijdag (tussen 13u en 20u30)
Is de praktijk vlot bereikbaar?
Voor wie zijn deze groepstrainingen?
Hoe lang duurt een groepstraining?
Is er ruimte voor persoonlijke vragen?
Absoluut! Elke sessie heeft een vast thema, maar er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen en uitwisseling. Jij en je mede-deelnemers bepalen mee waar de focus ligt, zodat je met inzichten naar huis gaat die écht helpen.
Wat is het doel van deze groepstraining?
✔ Inzicht en praktische tools: Hoe herken je signalen? Hoe ondersteun je zonder jezelf te verliezen?
✔ Erkenning en herkenning: Lotgenoten begrijpen je zoals niemand anders dat kan. Je staat er niet alleen voor.
✔ Veilige ruimte voor jouw emoties: Dit is een plek waar je zonder oordeel kunt praten en leren.
Vaak begrijpen omstaanders die niet in deze situatie zitten niet wat je doormaakt. In deze training krijg je begrip, steun en de kracht om door te gaan.
Wanneer gaan deze trainingen door?
Waar gaan deze groepstrainingen door?
Wat is de kostprijs van deze groepstraining?
Voor wie is een lezing bedoeld?
Hoe lang duurt een lezing?
Wat komt er aan bod in een lezing?
De lezing is opgebouwd uit twee krachtige en waardevolle delen:
✨Inzicht en achtergrond
- Wat is een eetstoornis écht?
- Wat zijn de oorzaken en gevolgen?
- Welke behandelingen en benaderingen zijn het meest effectief?
✨Praktische handvatten voor begeleiding en ondersteuning
- Hoe herken je de signalen van een eetstoornis?
- Hoe voer je een ondersteunend gesprek met een jongere?
- Welke stappen kun je ondernemen om hen verder te helpen?
De lezing is praktisch, interactief en afgestemd op de doelgroep, zodat deelnemers niet alleen luisteren, maar ook écht iets meenemen waar ze direct mee aan de slag kunnen.